John Jansen Fotografie

 

John Jansen - edelsmid

 

Wie ik ben, wat ik doe en wat mij drijft...

Na afronding van de Vakschool Schoonhoven in 1981 voor goud- en zilversmeden, ben ik voor mijzelf begonnen. Eerst in de ruimte waar ik nu weer in zit, later kon ik verhuizen naar een veel grotere ruimte achter het woonhuis van mijn ouders. In het begin repareerde ik voornamelijk voor particulieren en enkele grote juweliers. Ook ontwierp ik aparte, goed draagbare sieraden voor mijn klanten. Bij voorbeeld, van 2 trouwringen een ander prachtig sieraad maken, naar de wensen van de klant met behoud van de emotionele binding. Toen ik de winkel in 2000 erbij kreeg, begon de verkoop van bijzondere en veelal handgemaakte sieraden, betrokken van kleine ateliers en uit eigen productie hierdoor werd de winkel hoe klein ook, een begrip in het Gooi.  

 Helaas wij zijn gestopt met de EDELSMEDERIJ

Toen ik, na mijn oogoperaties weer terug kwam op mijn oude stek in 2013 heb ik de verkoop van sieraden losgelaten, in die zin dat ik wel alles kan leveren maar het niet meer op locatie aanwezig heb.Vaste klanten die mij uit het oog waren verloren geven aan, dat zij blij zijn dat ik weer werk, omdat juweliers het reparatiewerk vaak niet aan willen nemen of uitbesteden en daardoor veel duurder zijn. Mede het risico dat er sieraden (vaak met emotionele binding) zoek raken.

Mijn tweede passie is fotografie. Door mijn achtergrond als goudsmid heb ik anders leren kijken dan de meeste fotografen. Omdat ik autodidact ben is het gezegde "niet gehinderd door enige kennis wel op zijn plaats. Inmiddels heb ik een grote collectie foto's die ik verkoop, het afdrukken hiervan kan op vele mooie en bijzondere wijzen, neem gerust contact met mij hier voor op. Regelmatig trek ik er op uit met camera en fotovrienden en is niet alleen Nederland ons werkterrein.

O.A. op facebook  kunt u mijn werk ervaren. 

facebook.com/johnjansen.5667